Landbouw
-
Advies en ondersteuning agro&food in Overijssel
Subsidie voor activiteiten die bijdragen aan vernieuwing en verduurzaming van de agro&food sector in Overijssel.
-
Deltaplan Agrarisch Waterbeheer Overijssel 2024-2027
Subsidie voor investeringen die bijdragen aan de verbetering van de bodem-, de water- en de waterkwantiteit. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de cofinancieringsafspraken die voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid gelden.
-
Omschakeling naar biologische melkveehouderijen
Subsidie voor melkveehouderijondernemingen in Overijssel voor de omschakeling naar een duurzame en toekomstbestendige bedrijfsvoering. Wij steunen met de subsidie melkveehouderijondernemingen die willen omschakelen naar biologische productie, omdat tijdens deze periode extra kosten worden gemaakt terwijl de ondernemer nog niet kan profiteren van de hogere biologische melkprijs.
-
Proefproject belonen duurzame landbouwers Overijssel 2025-2028
Subsidie voor een proefproject, met minimaal 200 deelnemers, gericht op het versterken van de biodiversiteit en kringlooplandbouw in Overijssel. Het gaat om bovenwettelijke verduurzamingsstappen op het gebied van water, bodem, klimaat en stikstof te belonen. Deelnemers krijgen een bijdrage voor de inspanning voor beter inzicht in verduurzamingsstappen op bedrijfsniveau. Er wordt ook ervaring opgedaan hoe een beloningsaanpak op basis van KPI’s in de praktijk het beste werkt.
-
Stimuleren Agroforestry
Subsidie voor landbouwondernemingen voor activiteiten die bijdragen aan de omschakeling naar een duurzame en toekomstbestendige bedrijfsvoering in de Overijsselse landbouwsector. Dit door op productieve landbouwgrond bomen en/of meerjarige houtige gewassen, zoals voederhagen, te planten en de nieuwe aanplant goed te onderhouden. Dit wordt agroforestry genoemd.
-
Stimulering toekomstbestendige verduurzaming Agro&food sector
Subsidie voor activiteiten van een praktijknetwerk in de agro&food sector. Met een Praktijknetwerk bedoelen wij: een platform om kennis, ervaringen, knelpunten en oplossingen te delen (netwerk). Met aandacht voor het proces en vanuit vragen en wensen vanuit de praktijk (maatwerk). Het doel van een praktijknetwerk is om kennis te ontwikkelen door kennis uit te wisselen, door (keten)samenwerking te bevorderen en te leren van goede voorbeelden. Praktijknetwerken worden ook wel lerende netwerken genoemd.
-
Transitievergoeding nieuwe teelten Overijssel
Subsidie voor landbouwondernemers die willen omschakelen naar een duurzame en toekomstbestendige bedrijfsvoering. landbouwondernemers nemen nieuwe teelten op in hun teeltplan en werken aan kennis- en ketenontwikkeling en kennisdeling op het gebied van nieuwe teelten.