Mogelijk ontvangt u geen ontvangstbevestiging na het indienen van een aanvraag of melding. We werken aan een oplossing.
Europa
-
Alle POP 3 subsidies van de Provincie Overijssel
Het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) is het derde Europese subsidieprogramma voor het ontwikkelen, verduurzamen en innoveren van het Nederlandse platteland. Alle regelingen die vallen onder de POP3 subsidies van de Provincie Overijssel, plattelandsontwikkeling, zijn hier te vinden. De POP3 subsidies gaan verder onder de Regeling Europese Landbouwsubsidies 2023-2027 Overijssel.
-
Cofinanciering Europese programma's
Aanvullende subsidie voor activiteiten en projecten die een subsidie ontvangen op basis van:
het Samenwerkingsprogramma Interreg-A Deutschland-Nederland. Dit is een grensoverschrijdend Europees subsidieprogramma dat wordt uitgevoerd door Duitse en Nederlandse Interreg-partners. De Managementautoriteit van het programma is een van de Interreg-partners;
of regelingen voor thematisch fondsen, inclusief de programma's Interreg-B en interreg Europe. -
Europees Fonds voor Regionale ontwikkeling (EFRO)
Het programma heeft als doel de regionale economie te versterken door het ondersteunen van innovatie in het mkb. Ook levert EFRO een innovatieve bijdrage aan de energietransitie in Oost-Nederland.
-
Kennis en informatie
De subsidie Kennis en informatie is erop gericht om private partijen in te zetten om met gerichte kennis, via projecten, bij te dragen aan de doelen van het Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB). De subsidie voor demonstratieprojecten is voor landbouwers in Overijssel die ervaring hebben met duurzame landbouw. En die hun kennis en informatie willen delen. De subsidie voor kennisprojecten is voor ondernemers in Overijssel die kennis en informatie willen delen met een groep landbouwers. Deze kennisoverdracht kunt u bijvoorbeeld doen door: trainingen en workshops te geven; coaching aan te bieden; en voorlichtings- en demonstratieactiviteiten te organiseren.
-
LEADER beheerkosten Overijssel
Draagt uw project bij aan de doelen voor plattelandsontwikkeling, klimaat, natuur en milieu? Dan kunt u subsidie krijgen voor de kosten die u als lokale actiegroep (LAG) maakt voor de lokale ontwikkelingsstrategie (LOS).
-
Niet-productieve investeringen op niet-landbouwbedrijven-Natuurdoelen
De subsidie is voor partijen die willen investeren in de (her)inrichting van het landelijk gebied. Het doel is om de uitstoot van broeikasgassen te beperken, de waterkwaliteit te verbeteren en de biodiversiteit te vergroten.
-
Productieve investeringen groen-blauw en dierenwelzijn
Subsidie voor landbouwers voor investeringen, genoemd in bijlage 2 bij deze subsidieregeling, die bijdragen aan de volgende doelen: matiging van en aanpassing aan klimaatverandering of bevorderen van duurzame energie; bevorderen van duurzame ontwikkeling of efficiënt beheer van natuurlijke hulpbronnen; het tot staan brengen en ombuigen van biodiversiteitsverlies, versterking van ecosysteemdiensten of instandhouding van habitats of landschappen en/of verbeteren van dierenwelzijn.
-
Productieve investeringen voor bedrijfsmodernisering
De subsidie is voor landbouwers voor investeringen op het gebied van onder andere robotisering en energiebesparing. Het gaat om investeringen op het landbouwbedrijf, die nodig zijn om een omslag te maken naar kringlooplandbouw, waarmee primair het verdienvermogen van de ondernemer wordt vergroot of verstevigd: investeringsmogelijkheden gericht op een veerkrachtige toekomstgerichte landbouw waarmee eerst en vooral een rendabele(r) bedrijfsvoering mogelijk wordt.
-
Samenwerking voor innovatie in het kader van EIP
Deze subsidie is voor samenwerkingsverbanden die een project uitvoeren in Overijssel. Het project gaat over innovatie voor een duurzame en toekomstbestendige landbouw. En het project moet bijdragen aan het sterker maken van de natuur en het creëren van een leefbaar platteland.
-
Samenwerking voor plattelandsontwikkeling-LEADER – Uitvoering projecten LOS
Subsidie voor LEADER-projecten in Overijssel. De projecten moeten bijdragen aan de plaatselijke ontwikkeling van plattelandsgebieden. De interactie tussen landbouw en samenleving wordt steeds belangrijker. Het gaat om samenwerking aan de sociaaleconomische ontwikkeling van het platteland en aan een duurzaam beheer van de ruimte. Dat kan bijvoorbeeld door de relatie tussen het platteland en de stad en tussen de boer en de burger te verstevigen.